/img/fonsportada/ripollet-parc-norbert-fuster-(7).jpg degradat blanc

Cloenda de la primera edició del tastet d'oficis 'De la horta al plat'

13/06/2019

Aquest dimecres, 11 de juny, s'ha celebrat l'acte de cloenda del "Tastet d'Oficis: de l'horta ecològica al plat", dirigit a joves que no han acreditat l'ESO o han abandonat els estudis prematurament. S'ha fet a la cuina del Mercat Municipal, on s'han ofert canapès a les persones que s'hi han acostat i s'ha ofert una mostra del què els deu participants del curs han après durant els sis mesos de formació.

Cloenda de la primera edició del tastet d'oficis 'De la horta al plat' -Imatge 1- Carme Pascual, tècnica d'Ocupació de l'Ajuntament de Ripollet, ha mostrat la "satisfacció per part del patronat pel bon funcionament del programa" i esperen poder repetir-lo el curs que ve, que se sumaria als altres Programes de Formació i Inserció (PFI) que ja ofereix el PMO. Una de les usuàries, Lucía Gómez, ha comentat que el programa l'ha ajudada a "decidir el que vull fer, que és la cuina, però també m'ha ensenyat coses que no m'esperava, com ara plantar hortalisses, que no hagués pensat mai que faria".

El tastet d'oficis és un projecte impulsat des de l'Ajuntament de Ripollet, a través del PMO, dins del Programa de Transicions Educatives de la Diputació de Barcelona. L'objectiu final del projecte és que els participants retornin a la formació professional o acadèmica. Durant el programa, els joves han tingut l'oportunitat de rebre 50 h de formació en l'àmbit de l'agricultura (conreu d'horta) i de l'hostaleria (cuina i cambrer).

Aquest projecte té entre els seus objectius facilitar i acompanyar als joves i les joves en el procés de presa de decisions. Es treballa en la definició d'itineraris personals i laborals i es proporcionen estratègies i experiències amb la finalitat de què retornin als estudis. Entre les activitats proposades es troben tallers per treballar el desenvolupament personal, conèixer el mercat de treball, descobrir en què consisteix l'emprenedoria o quines vies se'ls ofereixen per retornar al sistema educatiu.

D'altra banda, el jovent participant té l'oportunitat de rebre formació vinculada al tastet d'ofici (conreu d'horta, cuina i cambrer), amb l'aportació de valors afegits com són la preocupació pel medi ambient, la sostenibilitat o la importància de la innovació. Aquesta experiència es veu enfortida amb sortides per conèixer experiències professionals dutes a terme en l'entorn proper.

A.B.

Altres imatges:
Cloenda de la primera edició del tastet d'oficis 'De la horta al plat' -Imatge 2-Cloenda de la primera edició del tastet d'oficis 'De la horta al plat' -Imatge 3-Cloenda de la primera edició del tastet d'oficis 'De la horta al plat' -Imatge 4-
  • Murals de Ripollet
  • AnyScenica - Programació
  • Infoparticipa
  • Govern obert i transparència
  • Defensora de la Ciutadania
  • Seu-e Ripollet
  • Cita prèvia
  • Agenda institucional
  • Premsa
  • Imatge corporativa
  • Ripollet Ràdio a la carta
  • Ripollet TV a YouTube
  • Estudi olors
  • Assessorament sobre habitatge
  • SIAD - Servei d'Informació i Atenció a les Dones
  • Programes de memòria de Ripollet
  • No puc esperar
  • Observatori contra homofòbia
  • Formulari refugiats