.jpg)

El Mercat municipal passa a obrir els dimecres a la tarda i estrena l'aula de cuina
18/04/2018
El pròxim 25 d'abril serà el primer dimecres que el Mercat municipal obri a la tarda, de 17 a 20 hores, ampliant el seu horari comercial. Aquella mateixa tarda es donarà inici al projecte "La cuina de Ripollet", una iniciativa que mostrarà la riquesa gastronòmica de la ciutat, així com la qualitat i varietat dels productes que s'ofereixen al Mercat municipal. Els primers tallers de cuina, programats setmanalment fins al juliol, aniran a càrrec d'alumnes de l'Oficina de català, paradistes i restauradors.
"La cuina de Ripollet" és un projecte endegat per la regidoria de Comerç de l'Ajuntament, amb el suport del Consorci de Normalització Lingüística. Es durà a terme a L'aula de cuina del Mercat, que acollirà setze jornades de cuina, amb la voluntat de dinamitzar el Mercat i visualitzar, de la mà de parades, restauradors i persones voluntàries, la diversitat gastronòmica de la ciutat, des d'una vessant intercultural.
"És un projecte molt xulo i engrescador que converteix el Mercat en un espai de convivència", ha assegurat la primera tinent d'Alcalde, Pilar Castillejo, durant la presentació, aquest dimarts, 17 d'abril, de l'aula de cuina. La regidora de Comerç, Indústria i Turisme i Mercat Municipal ha estat acompanyada per la Directora del Centre de Normalització Lingüística, Montserrat Trilles; els paradistes del Mercat Susana Rodríguez i Manolo Mor; el cuiner Albert Jané, de Ca L'Elvira i dues alumnes dels cursos de català que col·laboren amb el projecte.
En aquestes jornades podrem conèixer receptes del Marroc, de Rússia, de Veneçuela, del Perú, de l'Índia, d'Hondures, de Nicaragua, de Cuba, de l'Equador i de Guinea Conakry. A més, el Mercat promocionarà la qualitat i proximitat dels seus productes, amb receptes com el fricandó de carn de cavall, la guatita feta amb menuts, les galtes a la xocolata, postres com el Red Velvet, i plats dels bars de Mercat, com ara les patates a la importància, d'origen lleonès, els callos i la ja clàssica truita de patates. En el tancament d'aquestes jornades, gaudirem del pollastre rostit a l'estil de Ca L'Elvira. Albert Jané, cuiner d'aquest establiment, reconeixia haver-se engrescat amb aquest projecte i ha explicat que "fer servir el Mercat per apropar altres cultures i donar-li vida a través de la cuina, a mi que soc cuiner, em sembla molt bé". Susana Rodríguez, paradista del Mercat, explicava, per la seva part, que amb aquesta iniciativa "pots ensenyar a la gent que amb el teu producte es pot cuinar de tot i que no ens hem de limitar a cuinar hamburgueses o bistecs".
Les receptes treballades seran enregistrades en vídeo amb l'objectiu de compartir-les a través de les xarxes socials. Posteriorment, seran editades en un llibret.
R.H.
- Ripollet gaudeix de comerç a la fresca per celebrar l'estiu [Notícies]
- L'atur baixa en 90 persones el mes de maig a Ripollet [Notícies]
- Lliurats els Premis a la Innovació 2020 [Notícies]
- Oberta la preinscripció per al Programa de Formació i Inserció 2021-2022 [Notícies]
- #ESSRipollet: Jornada per l'economia social i solidària [Agenda]
- L'atur baixa un 1,9% el mes d'abril a Ripollet, més que a la mitjana de Catalunya [Notícies]
- Suport municipal a la digitalització del comerç de proximitat [Notícies]
- La UCR inicia la campanya "Paraules juganeres" coincidint amb Sant Jordi [Notícies]
- Celebrada la primera sessió de treball per idear el futur Viver d'empreses de Ripollet [Notícies]
- Un projecte ocupacional de Ripollet Impulsa atén persones aturades de Sintermetal [Notícies]