/img/fonsportada/ripollet-parc-moreres.jpg degradat blanc

Es presenta el Pla Director de remodelaciˇ del Poliesportiu Municipal

25/02/2019

El regidor d'Esports, Ramiro Moldes, acompanyat per tŔcnics del Patronat Municipal d'Esports, va presentar el passat dimecres, 21 de febrer, el Pla Director de reforma del Poliesportiu Municipal. Es tracta d'un ambiciˇs projecte de ciutat, realitzat per l'AMB amb la colĚlaboraciˇ del PAME i aportacions dels treballadors del Poliesportiu i de la Taula per la diversitat funcional. L'└rea ja ha comenšat a treballar el projecte executiu, que tindria un cost aproximat de 9 milions d'euros i 2 anys i mig de perÝode d'obres, les quals es farien en dues fases, intentant minimitzar al mÓxim l'afectaciˇ als usuaris. Un projecte que podria ser una realitat la pr˛xima legislatura, en cas d'aconseguir el finanšament necessari.

Es presenta el Pla Director de remodelaciˇ del Poliesportiu Municipal -Imatge 1- Moldes va exposar els criteris amb el que s'ha fet el Pla Director, que es va comenšar a treballar ara fa mÚs d'un any, amb l'objectiu de reordenar els espais, afegint claredat estructural i relaciˇ de nivells a totes les plantes i entre edificis. El projecte permet aconseguir una imatge unitÓria de tot el conjunt d'edificacions, ordenar la circulaciˇ interior de persones i guanyar espais, accessibilitat i llum natural.

El Poliesportiu rep actualment una mitjana de 8.500 usuaris a la setmana i recull al voltant d'unes 70 queixes l'any, relatives, principalment, a les instalĚlacions de l'edifici de les piscines descobertes. Un edifici que serÓ enderrocat amb l'execuciˇ d'aquest nou projecte, per tal de donar continu´tat a l'edifici principal, ampliant la zona de vestidors. TambÚ s'eliminarÓ l'actual espai d'activitats dirigides i l'annex del bar, el que permetrÓ ampliar l'espai de gespa de les piscines descobertes. Es tracta, doncs, "d'eliminar els pegats que s'han anat construint al llarg dels anys, per donar solucions a les necessitats que anaven sorgint, per˛ que s'han fet sense coherŔncia", va explicar el regidor d'Esports.

Tres plantes destinades a l'activitat fÝsica
El Pla Director, com a criteri general, mira d'aprofitar al mÓxim els valors estructurals dels edificis existents, fonamentalment de l'edifici principal, mantenint la planta baixa, el soterrani i, parcialment, la planta primera. Al soterrani es millora l'habitabilitat i la salubritat, amb la construcciˇ d'un pati anglŔs en continu´tat amb l'espai exterior, que permet l'entrada de llum natural. A banda de les sales d'entrenament, es baixa l'alšada del terra de la sala central, per tal que sigui possible jugar competicions de tenis taula en Divisiˇ d'honor.

La planta baixa es reordena amb dos grans passadissos, s'amplia la zona de vestidors, amb separaciˇ modular per tal d'adaptar els espais segons les necessitats. Es preveuen vestidors per a grups, entitats, abonats, cursets, monitors i per a persones amb diversitat funcional. A la planta primera se situarÓ una nova zona de gimnÓs, activitats dirigides i cicle indoor, amb un pati exterior que possibilitarÓ l'activitat a l'aire lliure. A la part central, es reagrupen les oficines, properes a un accÚs independent. La coberta es reestructurarÓ, construint un nou espai central de 160 m2 destinats a administraciˇ i amb una nova estructura que permetrÓ l'entrada de llum natural.

L'Ajuntament realitzarÓ pr˛ximament diverses presentacions del pla a la ciutadania i al mˇn associatiu, donat que "no Ús un projecte tancat i estÓ obert a les aportacions que ens puguin fer arribar", va assegurar el regidor d'Esports.

Altres millores exteriors
A banda d'aquest Pla Director, Moldes va aprofitar l'acte per tal de comentar algunes de les properes actuacions previstes a les instalĚlacions exteriors, com Ús la instalĚlaciˇ de la gespa artificial a la pista d'atletisme o el tancament de la pista de grades. Actualment, estÓ en procÚs de licitaciˇ el projecte de canvi de finestres de la piscina exterior i l'arranjament de les goteres i el projecte de millora de les pistes de bÓsquet exteriors.

NdP

Altres imatges:
Es presenta el Pla Director de remodelaciˇ del Poliesportiu Municipal -Imatge 2-Es presenta el Pla Director de remodelaciˇ del Poliesportiu Municipal -Imatge 3-
 • Murals de Ripollet
 • AnyScenica - Programaciˇ
 • Infoparticipa
 • Govern obert i transparŔncia
 • Defensora de la Ciutadania
 • Seu-e Ripollet
 • Cita prŔvia
 • Agenda institucional
 • Premsa
 • Imatge corporativa
 • Ripollet RÓdio a la carta
 • Ripollet TV a YouTube
 • Estudi olors
 • Assessorament sobre habitatge
 • SIAD - Servei d'Informaciˇ i Atenciˇ a les Dones
 • Programes de mem˛ria de Ripollet
 • No puc esperar
 • Observatori contra homof˛bia
 • Formulari refugiats