/img/fonsportada/ripollet-llocs-riu-ripoll-211110-(2).jpg degradat blanc

El Carnaval 2018 arriba a Ripollet amb un canvi d'itinerari de la rua

22/01/2018

El regidor de Cultura Oriol Mor, acompanyat de representants de les diferents entitats que hi participen, ha presentat la programació del Carnaval 2018. Entre les novetats, destaca el canvi de recorregut de la rua, que tindrà lloc el dissabte 10 de febrer: l'inici serà a la rambla Pinetons, davant el Pavelló Joan creus, a les 17.30 h, i avançarà per la rambla Sant Esteve, Sant Jordi i Sarrià de Ter per acabar al Parc Primer de Maig, a les 20 h, amb el final de festa i l'actuació de DJs locals. Segons Oriol Mor, aquest canvi de recorregut s'ha pensat "amb la intenció d'arribar a altres barris i per qüestions de seguretat del final de festa". L'any passat, la festa va tenir lloc a la rambla dels Pinetons. Enguany, ha trobat el seu espai al parc, evitant acumulacions al carrer i apropant la proposta festiva i cultural al barri de Can Mas.

El Carnaval 2018 arriba a Ripollet amb un canvi d'itinerari de la rua -Imatge 1- La nova imatge de la festivitat, amb la figura del superheroi com a protagonista, pretén promoure "un Carnaval inclusiu, una festa per a tothom, sense la necessitat de grans disfresses o despeses. Amb una capa i un antifaç, tothom pot ser superheroi", comentava Mor durant la roda de premsa, que també ha fet una crida a la participació a través de les xarxes socials. La programació del Carnaval 2018 anirà acompanyada de dos hashtags: #SuperCarnaval, que mostra la voluntat de fer créixer el nombre de participants (l'any passat, en van ser uns 1.300), i #GiremLaRua, que fa referència al canvi de recorregut de la rua. El Centre Cultural se sumarà a la festa amb un innovador photocall.


Programació Carnaval 2018

La programació del Carnaval 2018 "consolida aspectes dels últims anys però també aposta per incorporar altres activitats i novetats", explicava el regidor.

- Diumenge 28 de gener, a les 12 h, al CIP Molí d'en Rata
La festa del Carnaval, per segon any consecutiu, es vincula amb les activitats de patrimoni a través del taller "La llegenda del Cabraboc", inclòs al programa Juga amb la història.

- Del 5 al 28 de febrer, al Centre Cultural
Les entitats locals de fotografia, l'AFOCER i Acció Fotogràfica Ripollet, presentaran una exposició conjunta amb fotografies d'anteriors edicions del Carnaval a Ripollet. A partir del 12 de febrer, es projectaran en una pantalla les fotografies de la rua d'enguany que realitzin els socis de les dues entitats. Els seus presidents, Vicenç Samper (AFOCER) i Joan Serrano (Acció Fotogràfica Ripollet), han celebrat el canvi en el recorregut de la rua, ja que, d'aquesta manera, les comparses desfilaran pels edificis més emblemàtics del municipi més d'hora i, per tant, amb millor llum.

-Dimecres 7 de febrer, a les 18.30 h, a la rambla Sant Jordi, 6
La penjada del Cabraboc al balcó anirà acompanyada de la tabalada dels Diables de Ripollet i, com a novetat, també hi participarà la Colla de Gitanes de Ripollet. La seva representant, Carme Fonollet, ha explicat que el grup d'adults ballarà i "El Vell i la Vella" i "Els Diablots", una tradició de les colles de gitanes del Vallès. Mor ha explicat que, precisament, "s'incorpora el ball de gitanes per recuperar aquest acte tradicional".

- Divendres 9 de febrer, a les 17.30 h, a la plaça del Molí
El Carnaval infantil també canvia la seva ubicació: es trasllada des de la plaça Joan Abad a la plaça del Molí. Començarà a les 17.30 h amb un espectacle per als més petits, a càrrec de la companyia Ambauka. A les 18.45 h, serà el torn del públic adolescent, pel qual s'ha preparat una festa amb animadors i DJs. El divendres 9 de febrer, les parades del Mercat Municipal es guarniran per celebrar el Carnaval i també es faran les cercaviles a les escoles. Fins ara, els Diables de Ripollet eren els encarregats de portar la història del Cabraboc a les escoles. Enguany, seran els alumnes dels cicles de formació professional de l'Institut Lluís Companys els encarregats de mantenir la llegenda viva.

- Dissabte 10 de febrer, a les 17 h, a la rambla dels Pinetons
La plantada de comparses es farà a les 17 h i la rua començarà a avançar a les 17.30 h. Enguany, també hi participen els Diables de Ripollet, que obriran la rua amb alguna sorpresa, i l'Escola de Música de la Societat Coral "El Vallès", que ja preparen la seva actuació, on predominaran els instruments de percussió i vent. A les 20 h, el final de festa tindrà lloc al Parc Primer de Maig, amb l'actuació de DJs, mentre que a la nit, a les 23.30 h, el Pavelló d'Esports Joan Creus acollirà el ball de nit, amb el concurs de disfresses individuals.

- Dimarts 13 de febrer, a les 17 h, al Casal d'Avis
Ball de Carnaval.

- Dimarts 14 de febrer, a les 18.30 h, a la rambla Sant Jordi, 6
Es procedirà a la despenjada del Cabraboc del Balcó, al ritme dels tabals dels Diables de Ripollet. A les 20 h, l'Associació Gastronòmica El Setrill organitza una sardinada popular al Parc Rizal.


Inscripcions a la rua

Es podran inscriure comparses, disfresses individuals o grups reduïts entre 2 i 5 persones fins al 2 de febrer, al Centre Cultural. Les comparses formades per més de 10 persones, podran sol·licitar un equip de música sempre que s'inscriguin abans del 26 de gener. Totes aquelles persones que no s'inscriguin prèviament però desitgin desfilar a la rua, podran afegir-s'hi a la cua.

Nota: poden consultar les bases al document adjunt o consultar-les a ISSUU

S.R.

Altres imatges:
El Carnaval 2018 arriba a Ripollet amb un canvi d'itinerari de la rua -Imatge 2-El Carnaval 2018 arriba a Ripollet amb un canvi d'itinerari de la rua -Imatge 3-El Carnaval 2018 arriba a Ripollet amb un canvi d'itinerari de la rua -Imatge 4-El Carnaval 2018 arriba a Ripollet amb un canvi d'itinerari de la rua -Imatge 5-
Icona PDF-0,75 Mb - Bases 
Continguts relacionats amb aquest:
- Bases del Carnaval 2018 [Reglam. Ord i bans]
  • Seu-e Ripollet
  • Cita prèvia
  • Govern obert i transparència
  • Comissió del Nomenclàtor
  • Preinscripció del curs 2021-2022
  • Participa
  • CIP Molí d'en Rata - Patrimoni en línia
  • Programes de memòria de Ripollet
  • Premsa
  • Imatge corporativa
  • Mocions
  • Defensora de la Ciutadania
  • Agenda institucional
  • Targeta Més, la targeta de Ripollet
  • Murals de Ripollet
  • Consorci per a la normalització lingüística
  • lallana
  • Ripollet Ràdio a la carta
  • Ripollet TV a YouTube
  • Estudi olors
  • Assessorament sobre habitatge
  • SIAD - Servei d'Informació i Atenció a les Dones
  • No puc esperar
  • Observatori contra homofòbia
  • Formulari refugiats