/img/fonsportada/ripollet-parc-norbert-fuste.jpg degradat blanc

El Ple dóna suport a la moció dels institut escola al Martinet i Els Pinetons

21/07/2017

El Ple Ordinari de juliol, celebrat el dia 20, va aprovar la moció presentada per totes les forces municipals, a excepció del PP, a favor de la incorporació dels instituts escola El Martinet i Els Pinetons dins la planificació educativa de Ripollet. Per donar suport a aquesta moció, desenes de famílies dels dos centres educatius es van congregar a la sala de Plens i hi van llegir sengles documents reivindicant l'institut escola com una mesura per a alleugerir la massificació a la secundària després de la renúncia de la Generalitat a construir el quart institut.

El Ple dóna suport a la moció dels institut escola al Martinet i Els Pinetons -Imatge 1- La moció va comptar amb el vot favorable de totes les forces (a excepció del PP), la majoria de les quals van remarcar l'esforç, el consens i la unitat de les famílies, les escoles i la comunitat educativa del municipi per aconseguir aquesta fita. Així, la regidora no adscrita, Mònica Laborda, va desitjar que la Generalitat valori la proposta ripolletenca "i que sigui una realitat aviat". I per al regidor del PDECAT, Xavier Peñarando, aquesta unitat "demostra fermesa".

Per la seva banda, la regidora d'ERC-JpR Lurdes Serra, va animar a "seguir treballant per l'educació pública de qualitat i a anar tots plegats". Des de C's, Josep Gabarra va mostrar el suport de la seva formació "des del minut zero" i va prometre pressionar la Generalitat "perquè aquest projecte sigui una realitat".

Des del PSC, la regidora Maria Lladó, va destacar l'aval del Consell Escolar Municipal a la demanda del Martinet i Els Pinetons i va demanar "força i empenta per obrir portes més grans. Això és un punt de sortida i hem d'anar tots plegats per aconseguir aquesta fita". El regidor va criticar l'equip de govern per no haver pressionat la Generalitat per aconseguir el quart institut i va apuntar que "és més útil" demanar als grups que van signar la moció que portin a terme tots els punts del document. "D'aquí a un any veurem si han fet la pressió necessària, que és la forma de ser més útil".

Finalment, el regidor del PP, Víctor Diéguez, va justificar l'abstenció de la seva formació assenyalant que "el problema de fons és el gran fracàs escolar que hi ha a Ripollet; que els repetidors no ho siguin perquè no tinguin els mitjans, com les elevades ràtios".

Presa de posessió dels nous regidors socialistes

La sessió, però, va començar amb la presa de possessió dels tres nous regidors del PSC, Antonio José Francolí, José Luis Suárez i Mari Carmen Gutiérrez, en substitució de Juan Parralejo, Rosa Martín i Mar Viera, els quals van renunciar a les seves actes en un Ple Extraordinari celebrat el 6 de juliol. Tot seguit, es va aprovar la integració dels nous regidors a les diferents comissions i patronats municipals amb els vots favorables de la regidora no adscrita, Mònica Laborda, ERC-JpR, PP i PSC, mentre que PDECAT, C's i Decidim s'hi van abstenir.

El punt que sí que es va aprovar per unanimitat va ser la licitació del contracte del servei d'atenció domiciliària per un import de 3.304.087,68 euros per dos anys, una quantitat que la regidora Reyes Muñoz va qualificar d'alt "perquè ens hem igualat al del territori per donar un plus al servei i a les treballadores". Aquest servei estarà dividit en quatre eixos: atenció personal, auxiliar de la llar, àpat a domicili i podologia.

També va comptar amb la unanimitat del plenari una modificació de crèdits per la qual es destinaran 46.000 euros a l'Escola de Música per al primer quadrimestre del curs 2017-2018, i 7.800 euros a arreglar l'aire condicionat de l'Associació de Veïns de Can Mas, a banda d'altres partides menors. I també la renúncia a dues cambres de congelats del Mercat Municipal. En aquest punt tots els grups van votar a favor menys el PDECAT, que s'hi va abstenir.

Els grups municipals van donar llum verda al darrer punt de l'ordre del dia, l'aprovació inicial i incorporació d'un estudi d'avaluació de la mobilitat per la modificació del Pla General a la zona industrial del carrer de la Verge de Montserrat, a la zona de Tiana. Segons l'alcalde, José María Osuna, la modificació del Pla General té dos objectius: "adequar la zona a unes viabilitats previstes en el Pla Territorial Metropolità i aclarir els usos que poden tenir les finques situades a la zona a modificar".

El mateix alcalde va especificar que l'estudi d'impacte a la mobilitat era un suggeriment de l'Autoritat del Transport Metropolità. La regidora no adscrita hi va votar a favor, mentre que la resta de forces s'hi va abstenir a l'espera del període d'al·legacions i manifestar el vot definitiu en l'aprovació definitiva.

Més mocions

Pel que fa a les altres dues mocions, no va tirar endavant la proposada pel PP per tal que l'Ajuntament de Ripollet no donés facilitats per a la celebració del referèndum per a la independència de Catalunya convocat per a l'1 d'octubre. La moció va ser refusada per la regidora no adscrita, PDECAT, ERC-JpR i Decidim, i va tenir el suport de C's i PSC.

La moció que sí que es va aprovar va ser la presentada per la regidora no adscrita, Mònica Laborda, sobre l'avantprojecte de Llei de Fórmules de Gestió de l'Assistència Sanitària amb càrrec a fons públics a través del Servei Català de Salut. Va comptar amb els vots favorables de PSC i Decidim, les abstencions de PP i C's i els vots contraris de PDECAT i ERC-JpR.

E.P.

Altres imatges:
El Ple dóna suport a la moció dels institut escola al Martinet i Els Pinetons -Imatge 2-El Ple dóna suport a la moció dels institut escola al Martinet i Els Pinetons -Imatge 3-El Ple dóna suport a la moció dels institut escola al Martinet i Els Pinetons -Imatge 4-El Ple dóna suport a la moció dels institut escola al Martinet i Els Pinetons -Imatge 5-
  • Seu-e Ripollet
  • Cita prèvia
  • Govern obert i transparència
  • Comissió del Nomenclàtor
  • Preinscripció del curs 2021-2022
  • Participa
  • CIP Molí d'en Rata - Patrimoni en línia
  • Programes de memòria de Ripollet
  • Premsa
  • Imatge corporativa
  • Mocions
  • Defensora de la Ciutadania
  • Agenda institucional
  • Targeta Més, la targeta de Ripollet
  • Murals de Ripollet
  • Consorci per a la normalització lingüística
  • lallana
  • Ripollet Ràdio a la carta
  • Ripollet TV a YouTube
  • Estudi olors
  • Assessorament sobre habitatge
  • SIAD - Servei d'Informació i Atenció a les Dones
  • No puc esperar
  • Observatori contra homofòbia
  • Formulari refugiats