/img/fonsportada/ripollet-rambla-pinetons-(1).jpg degradat blanc

El Ple fa un primer pas cap a la municipalització del servei de la neteja d'edificis

30/06/2017

Una de les decisions més importants que es van prendre en el Ple municipal, celebrat aquest dijous, 29 de juny, va ser l'aprovació inicial de la constitució d'una entitat mercantil pública. Aquesta aprovació inicial suposa un primer pas cap a la municipalització d'alguns serveis que actualment estan externalitzats. L'empresa, que seria cent per cent de titularitat de l'Ajuntament, portaria com a nom 'Genera, mitjà propi Ripollet, SL'. Aquesta empresa assumiria, de moment, la gestió de la neteja dels edificis i equipaments públics, amb la subrogació dels empleats actuals. En el futur, però, no es descarta que l'empresa assumeixi més activitats que a hores d'ara estan externalitzades. De fet, l'assumpció de més activitats econòmiques faria que el marge de beneficis augmentés i, per tant, es pogués reinvertir aquests excedents en una millora del servei o en la millora de les condicions de treball dels empleats públics. Segons la 1a tinent d'alcalde, Pilar Castillejo, una comissió d'estudi, que fa tres mesos que avalua aquesta possibilitat, ha demostrat que és la forma més eficient de dur a terme aquesta activitat.

El Ple fa un primer pas cap a la municipalització del servei de la neteja d'edificis -Imatge 1- Aquest punt es va aprovar amb els vots favorables de Decidim, d'ERC i de la regidora no adscrita. El PSC es va abstenir al·legant que no hi està en contra, però que encara ha d'estudiar totes les conseqüències que se'n derivin. Per últim, Partit Popular i Ciutadans van votar en contra. El portaveu del PP, Víctor Diéguez, va ser el més dur en la seva valoració i va insistir en el fet que la funció del consistori no és fer d'empresaris.

Per altra banda, el Ple va aprovar per unanimitat un projecte per millorar els Polígons d'Activitat Econòmica (PAE) en col·laboració amb l'Ajuntament de Montcada i Reixac. Aquest projecte va rebre el vot favorable de tots els grups municipals, excepte del PDECAT. Cal destacar que, abans d'iniciar el Ple, l'alcalde va excusar l'absència del seu portaveu, Xavier Peñarando, fet que deixava sense representació el seu grup municipal. El projecte de millora dels PAE preveu que s'impulsin experiències de cooperació empresarial i s'actualitzi el cens d'empreses. A més, el projecte permetrà estudiar una millora en la senyalització dels polígons. L'aportació de l'Ajuntament de Ripollet per a aquest projecte serà de gairebé 8.000 euros.

També va tirar endavant per unanimitat el projecte 'SSeguim Treballant', que es duu a terme en col·laboració amb els consistoris de Montcada, Barberà i Cerdanyola. Aquest projecte és la segona part de l'anterior 'ESStem Treballant', que duia a terme accions per desenvolupar i impulsar l'economia social i solidària. En aquest segon projecte, l'objectiu és impulsar el creixement d'aquesta economia, amb una aportació per part de l'Ajuntament ripolletenc de 3.000 euros.

Va comptar amb la llum verda del plenari l'aprovació definitiva del Reglament Intern de la Policia Local de Ripollet. Després d'uns mesos d'exposició pública, només es van rebre al·legacions per part del Sindicat de Policies de Catalunya. Unes al·legacions que finalment es van desestimar. El punt va rebre el vot favorable de tots els grups, excepte l'abstenció del Partit dels Socialistes.

Noves inversions
La 1a tinent d'alcalde, Pilar Castillejo, va explicar a continuació unes modificacions de crèdits i alguns moviments econòmics que es van posar a debat. Per exemple, va explicar que s'ha traslladat una partida que, en principi, estaven reservades a l'entitat que havia d'organitzar el Concurs de Curtmetratges de Ripollet. Després que l'entitat no s'hagi pogut fer càrrec de l'esdeveniment, aquests diners s'han destinat a Joventut, que s'encarregarà enguany del Concurs.

En aquest mateix punt, Castillejo va anunciar unes noves inversions per valor de 160.702 euros. Per una banda, es col·locaran dos nous semàfors al carrer Padró i es faran unes millores en algunes parades d'autobús. A més, s'adquiriran dos vehicles per a la brigada de jardineria. Seran un cotxe de manteniment i un camió cisterna. Aquest segon vehicle es llogava fins ara, però el consistori ha comprovat que en dos anys la seva compra ja estaria amortitzada. El punt es va aprovar amb el vot favorable de Decidim i de la regidora no adscrita, Mònica Laborda, i l'abstenció d'ERC-JpR, PP, Ciutadans i PSC.

Aprovació de l'única moció
Per últim, en l'apartat de les mocions, a darrera hora, es va retirar la moció que demanava la creació de l'institut escola El Martinet. Sí que es va debatre la moció presentada per la regidora no adscrita, Mònica Laborda, en la qual s'instava el consistori a recollir del Registre de la Propietat la llista de Béns immatriculats que posseeix l'església catòlica a Ripollet. Aquestes dades es passarien a la Plataforma Recuperando, que treballa perquè les propietats eclesiàstiques tinguin els mateixos deures que les propietats particulars, com el pagament de l'IBI. La moció va rebre els vots favorables de Decidim, PSC, ERC; l'abstenció de Ciutadans i el vot contrari del Partit Popular.

J.S.

Altres imatges:
El Ple fa un primer pas cap a la municipalització del servei de la neteja d'edificis -Imatge 2-El Ple fa un primer pas cap a la municipalització del servei de la neteja d'edificis -Imatge 3-El Ple fa un primer pas cap a la municipalització del servei de la neteja d'edificis -Imatge 4-El Ple fa un primer pas cap a la municipalització del servei de la neteja d'edificis -Imatge 5-
  • Seu-e Ripollet
  • Cita prèvia
  • Govern obert i transparència
  • Comissió del Nomenclàtor
  • Preinscripció del curs 2021-2022
  • Participa
  • CIP Molí d'en Rata - Patrimoni en línia
  • Programes de memòria de Ripollet
  • Premsa
  • Imatge corporativa
  • Mocions
  • Defensora de la Ciutadania
  • Agenda institucional
  • Targeta Més, la targeta de Ripollet
  • Murals de Ripollet
  • Consorci per a la normalització lingüística
  • lallana
  • Ripollet Ràdio a la carta
  • Ripollet TV a YouTube
  • Estudi olors
  • Assessorament sobre habitatge
  • SIAD - Servei d'Informació i Atenció a les Dones
  • No puc esperar
  • Observatori contra homofòbia
  • Formulari refugiats